Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medierna kan inte beskyllas för att skydda varandra

Publicerad: 2 januari 2018, 06:54

De som driver tesen att etablerade medier håller varandra om ryggen har det ”lite knöligt med bevisföringen just nu”, skriver TV4:s programdirektör Viveka Hansson i en krönika om tv-året 2018.


Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonTV4

”Om det är något medierna inte kan beskyllas för så här när årets bokslut skrivs, så är det väl att ’etablerade medier skyddar varandra, att alla ingår i samma liberala syltburk och håller varandra om ryggen och ser till att sanningen inte kommer fram’. De som driver den linjen har det lite knöligt med bevisföringen just nu.”, skriver hon bland annat.

Omtvåret 2018 skriver hon: ”Effekterna av Metoo kommer att fortsätta in på det nya året. En sannolikt tuff valrörelse väntar. Trump är fortfarande president i USA. Våld och konflikter kommer fortsatt att ta plats i nyhetsbevakningen, i världen och i Sverige. Den artificiella intelligensen hotar att slita sig från sina koppel. Intresset för Kinas förehavanden ökar. Allt ska vi rapportera om. Men tv-året 2018 kommer också att erbjuda mer kärlek i tablåer och Play-tjänster.”

Läs hela krönikan på tv4:s sajt.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Viveka HanssonTV4

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.