Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieprofessorn om Göran Greiders nya dagstidning

Publicerad: 25 februari 2013, 07:53

Visst borde det gå att förverkliga Göran Greiders tankar om en ny s-märkt sajt. Det menar medieprofessor Karl Erik Gustafsson.


Ämnen i artikeln:

Göran Greider

Jag tror att Göran Greiders tankar kan förverkligas på ett framgångsrikt sätt men då bör man nog förankra projektet hos och medarbeta med de medieresurser socialdemokratin redan har, till exempel Aktuellt i Politiken och LO-Tidningen (Arbetet).

Det säger medieprofessorn Karl Erik Gustafsson om förslaget att starta en LO-finansierad ny s-märkt sajt.

Vad som saknas i Sverige är en rikstäckande veckotidning typ Die Zeit. Om man kombinerade Greiders idé med Aktuellt i Politikens organisation och byggde ut det, skulle man kunna få rätt stort genomslag där print och nät kompletterar varandra. En rikstäckande kvalitetsveckotidning kombinerad med en aktualitetssajt.

Karl Erik Gustafsson tror att de tryckta medierna fortsatt behövs som en plattform för digitala medier åtminstone inledningsvis.

Socialdemokratin i Danmark har ju gått in i nya medier, utan större framgång. Greiders idéer är ju bra, men jag tror att de måste byggas ihop med befintliga resurser. Pengarna gör mer nytta om de kan fogas till något som redan finns.

Enligt Karl Erik Gustafsson är det uppenbart att något måste göras från socialdemokratiskt håll för att åtminstone nagga lite i kanten på den borgerliga pressens dominans.

Och det måste ju få kosta pengar. Titta på centern som sålde sina tidningar, fick en massa pengar och förlorade ett parti.

Göran Greider: Så ska LO:s dagstidning utformas
Lars Ohlander

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Göran Greider

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.