Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Medieföretagen svarar på klubbarnas kritik

Publicerad: 17 januari 2018, 07:08

Klubbarna inom Bonnier och Schibsted gjorde i går ett uttalande där de kritiserar att Medieföretagen stöder Stampens strid för att inte betala ingångna avgångsvederlag. Nu svarar Medieföretagen på kritiken.


Ämnen i artikeln:

MedieföretagenDagens NyheterAftonbladetSchibstedExpressenBonnierSvenska DagbladetDagens IndustriStampen

I det gemensamma uttalandet krävde Bonniers och Schibsteds journalistklubbar att Dagens Nyheter, Expressen, Dagens industri, Svenska Dagbladet och Aftonbladet förklarar sig angående Medieföretagens stöd till Stampens vägran att betala ingångna avgångsvederlag.

Klubbarna framhåller att de 16 tidigare medarbetarna på Stampen har Journalistförbundet bakom sig och skriver:

”Det som förvånar oss är att våra egna arbetsgivare, som själva framgångsrikt använt sig av avgångsvederlag, genom sin organisation Medieföretagen stöder Stampens beteende.”

I ett mejl till Medievärlden kommenterar Medieföretagen kritiken:

”Medieföretagen har till uppgift att företräda sina medlemmar i alla frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och medarbetare. På uppdrag av vårt medlemsföretag Stampen företräder vi dem i en tvist om avgångsvederlag. Målet i AD är en tolkningstvist om ett resterande avgångsvederlag ska ingå i ackordet vid en företagsrekonstruktion eller inte. Stampen har följt rekonstruktörens rekommendationer fullt ut. Tvistefrågan har, såvitt vi vet, inte prövats tidigare.”

Läs också

Bonniers och Schibsteds klubbar: Varför stöder vi Stampens beteende?

Jonas Nordling: Ompröva stödet till Stampen

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.