fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mediechefer kräver att Reinfeldt inte ska ducka

Publicerad: 26 januari 2012, 06:22

Att en ledande politiker vägrar prata med journalister är ett direkt hot mot demokratin, skriver fem mediechefer i dag på DN:s Stockholmsdebatt.

Ämnen i artikeln:

Filippa Reinfeldt

Filippa Reinfeldt har som hälso- och sjukvårdslandstingsråd i Stockholm undvikit alla besvärliga frågor från medierna. Det enda hon ställer upp att prata om är ofarliga sammanhang där hennes politik inte blir ifrågasatt menar mediecheferna på DN:s Stockholmsdebatt.

Problemet gäller inte bara henne, även hennes man, statsminister Fredrik Reinfeldt och övriga moderater i regeringen har samma tendens menar de fem mediecheferna:

Inte sällan vill de få frågorna mejlade till sig i förväg, och helst vill de även svara på frågorna mejlledes, vilket minskar möjligheten till följdfrågor och gör det svårt att veta om det är politikern eller pressekreteraren som svarar.

De fem mediecheferna är Jonna Sima, redaktör ETC Stockholm, Eric Sundström, chefredaktör Dagens Arena, Jonas Cullberg, redaktör ETC Stockholm, Liv Beckström, chefredaktör Kommunalarbetaren och Eric Rosén, nyhetschef Nyheter 24

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev