Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mattsson polisanmäld av 300 eritreaner

Publicerad: 13 april 2012, 09:45

300 regimtrogna eritreaner har anmält Expressen för förtal, förolämpning och hets mot folkgrupp. Tidningens chefredaktör Thomas Mattsson är inte orolig för att JK ska driva målet.


Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakThomas Mattsson

Det var i tisdags som eritreanerna lämnade in sin anmälan på polishuset på Kungsholmen i Stockholm. Nu har ärendet förts över till Justitiekanslern (JK) som ska ta beslut om det ska bli en förundersökning.

Hur känns det att bli polisanmäld för förtal av 300 eritreaner?

Jag kan bara dra slutsatsen att Expressens rapportering om diktaturen, och ställningstagande för det fria ordet i Eritrea, fått genomslag och att anhängarna till militärjuntan där inte uppskattar att vi bevakar deras möten, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

Tror du JK tar upp det?

Nej

Kommer anmälningen att påverka Expressen rapportering om Dawit Isaak på något sätt?

Nej. Vi har uppmärksammat detta fall varje dag sedan 2005 och kommer fortsätta kampanja för pressfrihet. Många medarbetare har varit involverade i bevakningen och det har vid flera tillfällen varit rätt, ska vi säga, ”stökigt” när de regimtrogna fysiskt försökt hindra Expressen rapportering. Men våra reportrar och fotografer har hanterat dessa situationer på ett mycket bra sätt.

Ämnen i artikeln:

Dawit IsaakThomas Mattsson

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.