Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mats Svegfors försvarar Studio Etts fråga om judar

Publicerad: 25 februari 2015, 07:28

I en artikel i DN Kultur igår och i SVT:s Aktuellt igår kväll försvarade Sveriges Radios förra vd Mats Svegfors frågan om judars ansvar.


Ämnen i artikeln:

Mats Svegfors

I Aktuelltstudion debatterade han mot Svenska kommittén mot antisemitisms ordförande Willy Silberstein. ”Hon ställde en fråga, det gör man för att man vill provocera fram ett svar och en debatt. Det är inte ett ställningstagande”, sade Mats Svegfors bland annat i Aktuellt.

I texten på DN Kultur skrev Mats Svegfors: ”Det ligger i intervjuandets metodik att man ställer kontradiktoriska frågor. Det var vad Helena Groll gjorde. Avsikten är just att få fram det viktiga svaret. Det var en intervju som rörde sig med besvärliga kategorier. Den israeliska ambassadören lyckades med bedriften att förklara tilltagande europeisk antisemitism med att det numera finns så många muslimer i Europa. Det hade varit rimligare att klippa bort vad ambassadören tyckte än vad Helena Groll frågade.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Mats Svegfors

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.