tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mats Edman slutar

Publicerad: 7 mars 2016, 11:44

Mats Edman lämnar Dagens Samhälle med omedelbar verkan.

Ämnen i artikeln:

Mats EdmanDagens Samhälle

Styrelsen för Dagens Samhälle AB, som ägs av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), har kommit överens med Mats Edman att han omedelbart lämnar sin post som chefredaktör och vd.

Dagens Samhälle har under Mats Edmans ledning stärkt sin roll som oberoende nyhetsförmedlare, granskare och debattplats för den kommunala och landstingskommunala sektorn. Detta är en position som styrelsen kommer att slå vakt om tillsammans med en ny ledning för företaget, säger Julia Branting, ordförande i styrelsen för Dagens Samhälle.

I december i fjol skrev Journalisten att det var uppror på Dagens Samhälle mot Mats Edman. Fackklubben hade upplösts och arbetstagarrepresentanterna i bolagsstyrelsen avgått i protest. Anonyma medarbetare menade att det förekom mobbning på arbetsplatsen och att ledningen inte lyssnade på personalen.

Styrelsen ska omedelbart inleda processen att rekrytera en ny chefredaktör och vd. Innan vederbörande är på plats hoppar Staffan Hällerfors in som vd  och Anna Sönne som tillförordnad chefredaktör.

Avstängd reporter slutar på Dagens Samhälle

Reporter avstängd efter kritik mot ledningen

Protester mot Mats Edman medarbetare kräver hans avgång

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev