Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Mathias Kallio blir affärschef på Resumé

Publicerad: 22 augusti 2017, 11:04

Dagens Medias medgrundare Mathias Kallio efterträder Mikael Nestius som affärschef på den forna konkurrenten Resumé.


Ämnen i artikeln:

TalentumMathias Kallio

För nära två decennier sedan var Mathias Kallio med och grundade Dagens Media. I juni 2007 köptes branschtidningen av Talentum och Mathias Kallio har därefter haft en rad olika roller på försäljningsavdelningen. I december 2015 stod det dock klart att Mathias Kallio planerade att lämna Talentum för Bonnier och rollen som affärschef för print på Dagens Industri.

Men nu är det dags för nästa steg för Mathias Kallio. Efter en diskussion med Bonnier Business Medias vd Mikael Nestius berättar i dag Mathias Kallio för Resumé att han tackat ja till tjänsten som affärschef på just Resumé. Ett uppdrag som Nestius tidigare haft men som han nu släpper i samband med ett tydligare fokus på sitt vd-uppdrag samt ansvaret för Dagens Industris läsarintäkter.

Kallio berättar att han ser fram emot att arbeta med ett mindre gäng på Resumé. Samtidigt säger han till tidningen att det är kännbart att han går över till den forna konkurrenten.

”Jag skulle ljuga om jag sa att det passerade obemärkt. Jag har ett stort hjärta för Dagens Media och är stolt över den produkten vi skapade. Men saker förändras över tid. Den senaste tiden har jag varit på Dagens Industri, och de sista åren på Talentum jobbade jag med mycket annat. Det gör att man ser på saker på lite nya sätt.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

TalentumMathias Kallio

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.