Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Massanmälningar mot Uppdrag granskning

Publicerad: 31 maj 2018, 09:27

I går sändes Uppdrag gransknings avsnitt #metoo och Fredrik Virtanen. Sedan dess har över 500 anmälningar kommit in till Granskningsnämnden för radio och tv.


Ämnen i artikeln:

Uppdrag GranskningGranskningsnämnden

På onsdagskvällen sändes ett extrainsatt Uppdrag granskning där höstens uppmärksammade publiceringar kring den tidigare Aftonbladet-medarbetaren Fredrik Virtanen, som anklagats för sexövergrepp, granskades. Programmet hade då legat uppe på SVT Play sedan 06.00.

Efter publiceringen har Granskningsnämnden för radio och tv tagit emot mer än 500 anmälningar mot programmet. I ett pressmeddelande skriver nämnden att den kommer att granska programmet.

”Vi har inlett vår handläggning av anmälningarna. Det går i nuläget inte att uppge hur lång handläggningstiden kommer att bli.”

Granskningsnämnden prövar innehållet i marksända program utifrån bestämmelser om bland annat krav på opartiskhet, saklighet och respekt för privatlivet.

Avsnittet #metoo och Fredrik Virtanen har fått kritik såväl innan som efter publicering, bland annat av Medievärldens kolumnister Isobel Hadley-Kamptz och Peo Wärring.

Läs också

Fredric Karén svarar på UG:s kritik

PeO Wärring: Härdsmältan efter #metoo fortsätter i Uppdrag granskning

Isobel Hadley-Kamptz: UG går vilse i sin #metoo-granskning

UG kritiserar rapporteringen om Virtanen

Uppdrag granskning bemöter anklagelserna om jäv

Ulf Johansson om UG:s #metoo-granskning

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev