Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Martin Timell frias i hovrätten

Publicerad: 7 maj 2019, 10:02

Den tidigare TV4-profilen Martin Timell frias även i hovrätten för anklagelserna om våldtäkt.


Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Även hovrätten frikänner den tidigare TV4-profilen Martin Timell för en våldtäkt som skulle skett på en fest 2008, skriver hovrätten i ett pressmeddelande.

”Hovrätten anser att det mot bakgrund av den långa tid som gått sedan händelsen krävs att målsägandens berättelse i alla delar får klart stöd av övrig utredning. Hovrätten finner att målsägandens påstående om våldsanvändning inte fått sådant stöd. Redan på grund av detta ska mannen frikännas från åtalet. Målsägandens skadeståndsyrkande ska av samma anledning avslås. Hovrätten har mot bakgrund av att andra eventuella sexualbrott preskriberats inte funnit skäl att pröva vad som är bevisat i fråga om den påstådda sexuella handlingen”, säger hovrättsrådet Sven Jönson, ordförande i målet, i en kommentar till domen.

I juni förra året friades Martin Timell i tingsrätten, men den domen överklagades av målsägarbiträdet.

I början av mars berättade Martin Timell för Dagens Media att han avser att stämma TV4 för avtalsbrott och bolagets vd för förtal efter att han fått sparken under metoo-hösten.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Martin Timell

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.