Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Martin Kroon lämnar Kvällsposten för Aller

Publicerad: 3 november 2015, 11:14

Kvällspostens chefredaktör Martin Kroon lämnar tidningen för att bli ny publicistisk direktör inom Aller media.


Ämnen i artikeln:

Martin KroonAller Media

Martin Kroon blir en av Aller medias två publicistiska direktörer och får ansvar för varumärken inom Aller medias familjetitlar och den digitala utvecklingen. Han kommer också att ingå i Aller medias ledningsgrupp.

”Martin är en drömrekrytering med sitt driv och gedigna erfarenhet som publicist och journalist. Han har också varit med och drivit den digitala resan inom Kvällsposten och Expressen, en resa som även Aller media befinner sig på.  Med Martins erfarenhet om en verksamhet i snabb förändring, kommer han att bidra till att vi kan skruva upp tempot i vår utveckling inom både tryckta medier och digitala kanaler”, säger Aller medias vd Bodil Ericsson Torp i en kommentar.

Han lämnar därmed Kvällsposten där han varit chefredaktör sedan 2011. Innan  dess har han varit bland annat nyhetschef, nattchef och sportchef på Expressen.

”Jag har haft 15 fantastiska år på Expressen och Kvällsposten. Jag är evigt tacksam för alla möjligheter jag har fått där och kommer att sakna alla underbara kollegor. När jag lärde känna Aller media och människorna där, kändes den här chansen för spännande för att inte hoppa på. Aller media är ett familjeföretag med en historia som känns hedrande att få vara med och utveckla in i framtiden”, säger Martin Kroon i en kommentar.

Han tillträder tjänsten under första halvåret 2016 och efterträder då Åsa Tengvall.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Martin KroonAller Media

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.