Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Martin Ahlquist till gotländskt nyhetsmagasin

Publicerad: 24 februari 2016, 09:13

Blir delägare i H Press AB som ger ut Horisont.


Ämnen i artikeln:

Fokus

Fokus före detta chefredaktör Martin Ahlquist blir delägare i H Press AB och föreslås i samband med det för val till styrelsen. H Press AB ger sedan mars 2014 ut månadsmagasinet Horisont.

Det känns jätteroligt. Personerna bakom Horisont har lyckats kombinera höga journalistiska ambitioner med ett entreprenörskap.

Nyhetsmagasinet, som utkommer tio gånger per år, består av fördjupande artiklar, bildreportage och grävande journalistik med Gotland i fokus.

Vad blir ditt uppdrag konkret?

Det enkla svaret är: Det de vill att jag ska hjälpa dem med. Både på den kommersiella sidan, men kanske också på den redaktionella.

År 2005 var Martin Ahlquist med och grundade nyhetsmagasinet Fokus, vilket gett honom erfarenheter han tror att han kan ha nytta av i sin nya roll. Och när det handlar om hur Horisont ska kunna växa i upplaga har Martin Ahlquist en hel del tankar och idéer:

Den primära målgruppen är förstås folk på Gotland. Sedan finns det en stor sekundär målgrupp, nämligen alla andra som är engagerade i Gotland för att de till exempel äger hus där.

Själv tillhör Martin Ahlquist den sekundära målgruppen och det var också så han upptäckte tidningen:

Jag är en av dem som har hus där och jag försöker åka dit så ofta som det går. Det var egentligen så det hela började. Jag upptäckte Horisont och tänkte att det var en bra produkt. De har hittat precis rätt tonläge. Tidningen består av allvarlig samhällsjournalistik men också av lite mer lättsamma saker.

Per Wallstedt, redaktionschef på Horisont och vd på H Press, uttrycker sin glädje över Martin Ahlquists inträde i ett pressmeddelande:

Att våga satsa på en journalistisk idé som går emot den nuvarande utvecklingen inom branschen kräver mod, driv och uthållighet. Vi gläds över att Martin Ahlquist, med sitt kunnande och sin erfarenhet, ser det vi ser; en möjlig framtida lösning på hur vi i fortsättningen ska kunna göra kvalitetsjournalistik på lokal nivå. Med honom i projektet kommer vi att kunna utveckla Horisont och lyfta magasinet ytterligare. Vi ser fram emot vårt kommande samarbete.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fokus

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev