Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Marica Finnsiö lämnar Aftonbladet

Publicerad: 12 juni 2015, 10:41

Aftonbladets tidigare redaktionschef Marica Finnsiö lämnar tidningen.


När hon slutade som redaktionschef i januari hade hon haft den tjänsten i tre år. Hon har jobbat på Aftonbladet i 20 år och bland annat lett mediehusets varumärkesarbete, varit redaktionellt utvecklingsansvarig för mobil och Ipad, utvecklingschef print, nyhetschef och featurechef.

”Jag har suttit i ledningen för Aftonbladet i över tio år och haft många olika chefsjobb. Det har varit en fantastisk resa både journalistiskt, affärsmässigt och personligt. Men ibland ska man utmana sig själv, jag kände att det var dags att göra det nu”, säger Marica Finnsiö.

Aftonbladets publisher Jan Helin säger i en kommentar: ”Jag har stor respekt för Maricas val, men beklagar det. Vi har jobbat ihop under hela min tid som chefredaktör och Marica har varit mycket viktig i den stora omställning vi gör med Aftonbladet. Maricas starka vilja, stora kunnande om god kvällstidning och osvikliga känsla för läsaren har varit ovärderlig för mig. Publicistiskt har vi kompletterat varandra, jag kommer att sakna henne som kollega.”

Vad hon ska göra nu är inte klart. Hon säger i en kommentar att hon ”för diskussioner men behöver ta ställning till om jag vill ha ett nytt operativt uppdrag eller att jobba mer utifrån en egen plattform. Men först och främst ska jag kosta på mig ett riktigt sommarlov”.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev