söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Magnusson-haveriet fick Expressen att byta nyhetsledning

Publicerad: 22 december 2006, 10:35

Haveriet i måndagens Expressen kostar de ansvariga uppdragen. Chefredaktör Otto Sjöberg och vd Bengt Ottosson drog omedelbart igång en omorganisation. Nu söker tidningen en redaktionschef, en nyhetschef natt och en nyhetschef dag, medan Ann-Clara Welander, Leif Brännström och Mats Ottosson får nya uppdrag.


– Det olyckliga misstaget i måndags, ett publicistiskt haveri, fick Otto Sjöberg och Bengt Ottosson att akut ändra organisationen, säger Irina Halling, tidningens informationschef alldeles efter att personalen på Expressen, KvällsPosten och GT informerats om drastiska förändringar bland cheferna och ledningsorganisationen.
Expressen har under hela hösten planerat en ny organisation där nyhetsarbete och affärsutveckling samordnas mellan papper och nät, säger Irina Halling. Men haverierna gjorde att ledningen inte ville vänta längre.
Fredagen den 15 december kom tingsrättens dom i Persbrandt-målet. Tre dagar senare publicerar tidningen stort uppslaget att dansbandsledaren Sven-Erik Magnusson är internerad på öppen anstalt i Kolmården. En uppgift som inte var sann. De som ansvarade för arbetet med den publiceringen har nu inte kvar sina jobb: redaktionschefen Anna-Clara Welander, editionschefen Leif Brännström och nyhetschefen natt Mats Ottosson.
När börjar den nya organisationen att gälla?
– Omedelbart, säger Irina Halling. Men vi är hjälpta av helgerna.
De tre nyckelposterna som inte är tillsatta ska lösas så fort som möjligt, men det finns kompetenta medarbetare som går in omgående.
Enligt uppgift var personalen, och klubbarna mer formellt, nöjda med förändringarna i ledningen.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev