Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Magnus Falkehed lämnar DN för Expressen

Publicerad: 26 april 2016, 08:13

Expressen fortsätter sin rekryteringsoffensiv. Denna gång plockar tidningen Magnus Falkehed från Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

Dagens NyheterExpressen

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


”Det ska bli fantastisk roligt att börja jobba för Expressen, den tidning där det kanske händer mest just nu inom utrikesjournalistiken”, säger journalisten och författaren Magnus Falkehed i ett pressmeddelande.

Magnus Falkehed har arbetat som Pariskorrespondent för Dagens Nyheter sedan 2011. Dessförinnan har han skrivit för bland annat Sydsvenskan, Göteborgs-Posten, Dagens Industri och Fokus.

”Jag har ägnat nästan hela mitt yrkesliv åt utrikesrapportering med Frankrike som bas och som språngbräda ut i världen. Min ambition har alltid varit att försöka förstå sammanhang, människor och konflikter. Helst genom att komma så nära som möjligt. Okej, någon gång har det väl hänt att jag kommit lite väl nära ”

Tillsammans med kollegan och frilansfotografen Niclas Hammarström skrev Magnus Falkehed boken Idag ska vi inte dö fångar i krigets Syrien (Norstedts, 2015) om sina upplevelser som kidnappades i krigets Syrien 2013.

Som Expressenmedarbetare blir Magnus Falkehed stationerad i Paris och därifrån ska han ägna sin tid åt reportage, nyheter och utrikesanalyser i Expressens samtliga kanaler.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev