Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Magda Gad blev Årets avslöjare

Publicerad: 23 februari 2017, 07:27

Expressens reporter Magda Gad har utsetts till Årets avslöjare av tidningen Faktum.


Ämnen i artikeln:

Faktum

Årets avslöjare kunde inte vara på plats på prisutdelningen på Faktumgalan i Göteborg i går kväll. Hon bevakade offensiven mot den IS-ockuperade staden Mosul i norra Irak.

– Jag brukar säga att jag inte vill ha priser för att jag rapporterar om hur folk lider – jag vill i stället att världen kommer och hjälper till med att få stopp på lidandet, säger Magda Gad till Expressen. Men att priset delas ut av tidningen Faktum som säljs av personer i socialt utanförskap betyder mycket för henne:

– Det är ett pris som kommer ifrån dem jag skriver om och från läsarna – från de berörda, från dem som vill ha skillnad, säger hon till Expressen.

Hon får priset med motiveringen: ”Årets avslöjare går till den som med stort mod och förenat med stora risker slagit larm eller läckt en hemlighet och därmed uppmärksammat orättvisor”.

Tidigare har Magda Gad utsetts till Årets journalist, fått Cordelia Edvardson-priset och Wendelas hederspris samt nominerats till Stora journalistpriset.

Läs Medievärldens porträtt på henne här:

Övriga vinnare:

Operasångerskan Malena Ernman vann kategorin Årets scendrag. Kompisbyrån blev Årets inkastare, Mina Dennert som grundat nätverket #jagärhär fick priset för Årets integration och Rickard Söderberg samt Gatans kör vann Årets musik för alla.

Ämnen i artikeln:

Faktum

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.