Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

LRF Media lägger ner i Malmö  90 riskerar jobbet

Publicerad: 3 december 2014, 09:30

LRF Media ska spara 30 miljoner kronor. 90 tjänster är i fara. Därför lägger koncernen ner sitt Malmökontor och flyttar fyra redaktioner till Stockholm.


Ämnen i artikeln:

LRF Media

Tidningarna som berörs är ATL, Lantmannen, ATL Magasinet och Skogsägaren. Vad som kommer att hända med de anställda är oklart. De kan antingen komma att erbjudas tjänster i Stockholm eller frilansuppdrag enligt Atl.nu.

Förlagets historietidningar som finns i andra lokaler i Malmö kommer att finnas kvar där.

Anledningen till omorganisationen är ett sparbeting på 30 miljoner kronor. Det kan innebära att 90 av dagens 250 tjänster är i fara.

Till TT förklarar LRF Medias vd Ruben Jacobsson att senaste fyra åren har annons- och prenumerationsintäkter sviktat för LRF Media, precis som för stora delar av mediebranschen. Någon förbättring verkar inte heller komma 2015. Om det inte vidtogs några åtgärder nu skulle det leda till kraftigt försämrade resultat nästa år.

Utifrån detta fick Ruben Jacobsson i uppdrag att arbeta fram ett förslag till en ny och kostnadseffektiv organisation för LRF Media som för det första skapar förutsättningar för ett effektivt utvecklings- och förändringsarbete. För det andra ska den vara anpassad för den framtida affärens krav och behov med avseende på produkter, tjänster, leverans, produktion etc. För det tredje ska organisationsförslaget leda till en reducerad kostnadsbas och därmed skapa ökad kostnadseffektivitet.

Vi måste bejaka den digitala utvecklingen och ska därför lägga vår digitala satsning i ett eget bolag, förklarar Ruben Jacobsson.

Genom att centralisera mycket till Stockholm och bara ha en driftsenhet i stället för två sparar företaget tio av de planerade 30 miljoner kronorna.

Ämnen i artikeln:

LRF Media

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev