Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lokalredaktionernas vänner ger sig inte

Publicerad: 12 februari 2009, 15:06

Det engagerade läsarnätverket "Rädda kvar Norra Skånes lokalredaktioner" tänker inte nöja sig med att tidningen får behålla lokalredaktionerna i Broby och Osby.


Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Nätverket startades av Per-Ove Jönsson i höstas, när Skånska Dagbladet-koncernens ledning meddelade drastiska nerskärningar för att möta den ekonomiska krisen – och hotet om att förlora lejonparten av presstödet på drygt 63 miljoner.

I paketet låg att antalet lokalredaktioner skulle bli drastiskt färre, såväl Skånska Dagbladets som Norra Skånes.

Per-Ove Jönsson och andra i nätverket har sedan dess tillsammans med lokala politiker besökt de olika lokalredaktionerna i norra Skåne och södra Småland.

Koncernledningen har hittills inte ställt upp på mötena, eller tagit emot nätverket.

I går presenterades ledningens plan för nerdragningarna. I förslaget får Norra Skånes redaktioner i Broby och Osby vara kvar, medan Markaryd, Perstorp och Kristianstad försvinner.

Som en reaktion skriver nätverket i ett pressmeddelande:

”Det har framkommit att detta är ett förslag som ska förhandlas på sedvanligt sätt och Nätverket tänker hävda sin inställning tills sista ordet är sagt och förutsätter fortfarande att man fortsätter att lyssna och att det görs nödvändiga förändringar i det nu liggande förslaget. ”

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.