Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Löfvens åtgärder för att motverka falsk information

Publicerad: 20 mars 2017, 06:53

I ett inlägg på DN Debatt presenterar statsminister Stefan Löfven hur regeringen vill stärka motståndet mot utländsk påverkan. Bland annat genom att partiledare, politiker och representanter för massmedier ska få ökade kunskaper om hur de kan stå emot dataintrång.


Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Stefan Löfven (S) vill kraftsamla mot påverkansoperationer och spridningen av desinformation inför nästa års riksdagsval. På DN Debatt lyfter han särskilt tre åtgärder:

1. Säkerhetspolisen (Säpo) ska höja kunskapen inom de politiska partierna om riskerna för påverkansoperationer under valrörelsen 2018.

2. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) kommer att samla representanter för massmedier och sociala medieplattformar för en dialog om utvecklandet av informations- och cybersäkerhet inför valet 2018.

3. Partiledarna för samtliga riksdagspartier har bjudits in för en gemensam genomgång av hotbilden av Säkerhetspolisen.

”Uppgiften att vara källkritisk, att hålla sig informerad och att inte sprida oriktig information är även ett ansvar för alla samhällsaktörer: politiska partier, organisationer och mediebolag”, skriver Löfven.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Stefan Löfven

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News