Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Livstid för mordet på Kim Wall

Publicerad: 25 april 2018, 11:05

Den danska uppfinnaren Peter Madsen döms till livstids fängelse för mordet på Kim Wall.


Den 8 mars inleddes rättegången mot mordmisstänkte Peter Madsen. I dag föll domen i Köpenhamns Byret. Peter Madsen döms till livstids fängelse för mord, brott mot griftefriden och sexualbrott under särskilt försvårande omständigheter.

”Efter en samlad värdering finner rätten det bevisat att Peter Madsen har mördat Kim Wall”, säger domaren Anette Burkø i motiveringen enligt Aftonbladet.

Peter Madsen har hela tiden nekat till anklagelserna om mord, men har erkänt att han styckat Kim Walls kropp och spridit kvarlevorna i havet.

Kim Wall anmäldes försvunnen natten till den 11 augusti och hittades senare död efter att hon åkt med Peter Madsen i hans egenkonstruerade ubåt Nautilus för att göra ett reportage. Den danska polisen fattade snabbt misstankar mot Madsen, som i ett första skede greps för mord alternativt dråp. Brottsrubriceringen kom dock senare att ändras.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.