Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lisa Bjurwald får Hummerkniven

Publicerad: 15 januari 2013, 07:23

Medievärldens medarbetare Lisa Bjurwald tilldelas Hummerkniven 2012. Priset delas ut av Aftonbladet Kultur. UPPDATERAD.


Motiveringen lyder: Framtidens historiker kommer säga att 2012 var året när främlingsfientligheten bröt igenom på alla nivåer i Sverige. Liberala bastioner som tidigare stått oomkullrunkeliga började plötsligt svikta eller helt rasa ihop. Så var blev ni av, ljuva liberaler, som pratade om en rimligare värld? Ni fanns ju här alldeles nyss, vart tog ni vägen?
Men vänta nu, vi ser någon där som envist står kvar: Lisa Bjurwald!…

Hade du en föraning om att du skulle få priset i år?

– Inte innan AB:s kulturchef ringde! Det var en riktigt rolig överraskning.

Vad betyder priset för dig?

– Mycket, eftersom det kommer från en avsändare som just gjort en så tuff och berömvärd granskning av de högerextrema sajterna. Rent generellt är det självklart också så att man blir väldigt glad när ens arbete uppskattas av kollegor.

Hur arbetar du vidare med de här frågorna?

– Just nu är det full fart från morgon till kväll med lanseringen av min nya bok ”Skrivbordskrigarna. Hur extrema krafter utnyttjar internet”, så jag tar en dag i taget. Det nästan överväldigande medieintresset visar på att många saknat den här typen av motdrag mot SD:s virtuella stödtrupper.

Priset delas ut till liberaler som står för det som är sant och relevant. Som går till källorna, tänker kritiskt, och vågar stå för en egen åsikt också om den är inopportun.

Läs mer här.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.