Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Linnea Swedenmark får Pressgruppens stipendium

Publicerad: 10 november 2014, 07:12

Linnea Swedenmark får Pressgruppens stipendium för ledarskribenter och opinionsjournalister.


”Linnea Swedenmark skriver ledare för flera av gruppens medlemstidningar och har även arbetat för andra tidningar. Linnea har en önskan om att få åka till USA och dels se hur Hillary Clintons kampanj byggs upp dels att besöka tidningar och politiska journalister i New York, något som genom stipendiet på 20 000 kronor nu går i uppfyllelse”, säger Ulrika Obstfelder Peterson, Pressgruppens ordförande och vd för Värmlands Folkblad, i ett pressmeddelande.

Syftet med stipendiet är att utveckla ledarskribenter/opinionsjournalister genom utbildning, studiebesök, resor och annat som stärker ledarskribenten i sin roll

”Jag ska träffa politiska reportrar, se hur Hillary Clinton-kampanjen byggs upp och lära mig av hur ett helt land förbereder sig för val. USA har en så enorm personfixering och stora maskinerier”, säger Linnea Swedenmark.

Pres(s)gruppen är ett gemensamt forum för tidningar i Sverige som företräder arbetarrörelsens värderingar. I gruppen ingår: Arbetarbladet, Dagbladet, Folket, Länstidningen Östersund, Norrländska Socialdemokraten, Piteå-Tidningen, Sydöstran, Östran/Nyheterna, Värmlands Folkblad, Dala-Demokraten, Folkbladet Västerbotten och Folkbladet Norrköping.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.