Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lennebo besviken över att tvingas sluta

Publicerad: 16 september 2005, 07:30

Reinhold Lennebo hade gärna fortsatt som vd för Lantbrukarnas Riksförbund. Det blev ett känslosamt möte med personalen, skriver Land Lantbruk.


Reinhold Lennebo har varit vd för LRF sedan våren 2003. Innan dess arbetade han som koncernchef för Sydostpress (1995-2001) och som vd för Egmont AB (2001-2003).
I går, torsdag, fick han sparken från LRF. Medlemschefen K G Burman tar över Lennebos uppdrag med omedelbar verkan.
– Jag har varit här i snart tre år och hade gärna stannat längre. Men nu blev det så här och jag kan känna viss förståelse för styrelsens sätt att resonera. Men visst känner jag innerst inne att detta samtidigt är ett misslyckande för mig. Besvikelsen över att inte få fortsätta finns där, sade han i går vid ett personalmöte som Land Lantbruk bevakade.
Förbundsstyrelsens ordförande Lars-Göran Pettersson anser att Reinhold Lennebo gjort ett bra jobb med att renodla LRF:s verksamhet, men att det nu krävs en ny ledare som kan förverkliga förbundets visioner.
Reinhold Lennebo står till styrelsens förfogande fram till i december. Han har också rätt att kvittera ut 24 månadslöner á 180 000 kronor (4,3 miljoner) som kompensation för uppsägningen.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev