Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lena Larsson tar tvist om Stampenlön till HD

Publicerad: 31 mars 2017, 07:00

Lena Larsson, tidigare vd för Stampen Local Media, tar nu återkravet på hennes lönegaranti-pengar till Högsta domstolen.


Ämnen i artikeln:

Högsta domstolenStampen

Lena Larsson, tidigare vd inom Stampen-koncernen, tar nu strid i Högsta domstolen för att få fastslaget att staten inte har rätt att driva målet om återkrav av lönegaranti-pengar mot henne, skriver nyhetsbyrån Siren.

Målet, rörande lönegaranti som betalats ut under Stampens rekonstruktion, avvisades först i tingsrätten. Men hovrätten beslutade därefter att det skulle prövas i sak.

Lena Larsson hävdar bland annat via sin advokat att frågeställningen har ett stort allmänt intresse då den kan få betydelse för handläggningen av lönegarantibeslut för konkursförvaltare och rekonstruktörer. Samt att det handlar om ”en viktig avvägning mellan å ena sidan den ekonomiska börda och olägenhet som arbetstagare som inte på något sätt medverkat till ett lönegarantibeslut ska tvingas bära och å andra sidan statens rätt att i förevarande fall få driva principtvister.”

Ämnen i artikeln:

Högsta domstolenStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News