Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lena Adelsohn Liljeroth blir ny kulturminister

Publicerad: 24 oktober 2006, 09:58

Det blir en ny moderat kulturminister, den här gången en som betalat tv-licensen. Lena Adelsohn Liljeroth är journalist och kulturpolitisk talesman för moderaterna. På medieområdet är hon öppen för en sammanslagning av SR och SVT.


Lena Adelsohn Liljeroth har varit moderat riksdagsledamot i kulturutskottet sedan 2002. Hennes inställning till kultur är att den ska sälja. Hon vill öka kultursponsringen och ge avdragsrätt till företag som köper konst. Den fria entrén till statliga museer vill hon ta bort och hon vill utreda en sammanslagning av SVT och SR. I riksdagen har hon bland annat kämpat mot klotter och värnat Nationalmuseums framtid

Lena Adelsohn Liljeroth har gått Journalisthögskolan i Stockholm och arbetat som frilansjournalist i 20 år. Hon var Fryshusets ordförande mellan 1994 och 2004 och var fram tills helt nyligen engagerad inom Kvinnojouren i Stockholm. Hon har också varit styrelseledamot i Nordiska museets styrelse, Dramatiska institutet och Svenska Institutet.

Sten Tolgfors blir ny handelsminister.
AXEL HÅKANSSON

Läs mer:
Lena Adelsohn Liljeroth i Riksdagen
Aftonbladet.se om Lena Adelhsohn Liljeroth
SvD:s kulturchef Carl-Otto Werkelid: Största hotet mot Public Service undanröjt”
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.