Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lät inte kritiserad komma till tals – klandras av PON

Publicerad: 23 november 2010, 13:15

Tidningen Ångermanland skrev en artikel om en person som arrangerat olagliga fiskeresor på sjöar runt en liten by. Tidningen lät dock inte den anklagade personen komma till tals i artikeln och klandras därför av PON.


Ämnen i artikeln:

Tidningen ÅngermanlandPressens Opinionsnämnd

Anmälaren anser att Tidningen Ångermanland endast publicerat uppgifter från fiskerättsägarna och inte låtit honom komma till tals i artikeln. Tidningen ville inte heller publicera det genmäle som anmälaren skickade till redaktionen efter publiceringen.

Pressombudsmannen skriver: ”Enligt de pressetiska reglerna gäller att tidningar ska sträva efter att låta en kritiserad person bemöta kritiken samtidigt samt vara generös med genmälen. I artikeln riktades anklagelser mot anmälaren, som denna enligt min mening borde ha fått tillfälle att kommentera, åtminstone i efterhand. En omarbetad återgivning av anmälarens genmäle hade kunnat tillgodose hans intressen.”

Pressens Opinionsnämnd delar PO:s bedömning och klandrar Tidningen Ångermanland för att ha brutit mot god publicistisk sed.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev