Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lars Johansson om sin framtid på HD

Publicerad: 24 april 2014, 11:51

Lars Johansson sitter kvar som chefredaktör för HD. I alla fall till sommaren. Sedan får vi se vad som händer.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Några besked om vem som kommer att leda HD:s redaktion i framtiden har inte tidningens chefredaktör Lars Johansson. Men fram till att affären med Sydsvenskan är klar och underskriven är det han som har ansvaret.

Sedan får vi se vad som händer och vilket jobb jag erbjuds. Men jag har varit en tillskyndare av samgåendet så det är klart att jag vill vara med och genomföra den.

Om affären inte blivit av hade det blivit nya sparpaket, sannolikt redan i år. Och inom några år hade det i princip varit omöjligt att ge ut en produkt med en acceptabel redaktionell nivå menar Lars Johansson.

Vi behöver vara i ett större sammanhang, det ger oss ytterligare respit för att klara av omställningen.

I stället för sparpaket blir det nu synergipaket, oklart hur stor. Men om det blir HD:s tryckeri som stängs kommer ett 20-tal tjänster att sparas in där. Sedan kommer många dubbla roller i chefsleden att plockas bort. Men fusionen kommer ändå innebär att journalistjobb försvinner är Lars Johansson övertygad om.

Men det händer saker naturligt också. Det blir sällan så många som varslas som måste gå.

Läs Lars Johansson chatt med HD:s läsare om samgåendet.

Läs Lars Dahméns chatt med Sydsvenskans läsare om samgåendet.

För fem år sedan erbjöds HD:s ägare att ta över Sydsvenskan. Det blev inget av den affären på grund av att priset var för högt och det bland annat därför skulle bli svårt att skapa lönsamhet i projektet.

Vad gäller priset som Sydsvenskan får betala så är det mycket lägre än det vi erbjöds att betala för Sydsvenskan, säger NWT:s koncernchef Lars Ander till Dagens Nyheter.

Vi ska bli ett bolag med ett tryckeri

Sydsvenskan köper HD

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev