Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lars Johansson om nya HD

Publicerad: 19 augusti 2014, 11:49

För HD kan förändringarna delvis leda till förbättringar. Men det är en tung och tuff väg dit. Det menar tidningens chefredaktör Lars Johansson.


Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

I dag har redaktionen på Helsingborgs Dagblad fått mer detaljer om vad som väntar. Och Lars Johansson har stor förståelse för den oro många nu känner.

Både för om vi ska klara det journalistiska uppdraget och oro för den egna situationen.

Ur ett läsarperspektiv kan samarbetet med Sydsvenskan leda till förbättringar på vissa områden tror Lars Johansson. Bättre in- och utrikesmaterial, kvalificerat ekonomiinnehåll och tillgång till ett kulturmaterial som kompletterar det HD har i dag.

Det är en tung och tuff process innan vi är där. Men det kan komma något vettigt ur det till slut.

Organisationen ska ha helt digitalt fokus nu. Den tryckta tidningen kommer kanske inte att gå ner i format under vardagarna men det ska bli en kraftsamling på helgtidningarna.

Ansvaret för mycket av det dagliga nyhetsarbetet kommer att ligga på nyhetscheferna som även ska styra innehållet till de olika kanalerna utifrån de tankar som Lars Johansson och Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist har.

De bygger på fyra ledord. Lokal. Digital. Opinion. Gräv.

Den grävgrupp som HD haft sedan ett antal år ska nu fördubblas. Sex dedikerade journalister ska nu jobba med den typen av projekt.

Det måste också ses som en förbättring.

Ämnen i artikeln:

Helsingborgs Dagblad

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev