lördag25 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lars Dahmén. Jag är den förste att beklaga

Publicerad: 13 november 2014, 10:34

Formuleringar i en intervju med HDSydsvenskans vd Lars Dahmén har skapat upprörda känslor på tidningarnas redaktioner.

Ämnen i artikeln:

Lars DahménSydsvenskan

I en intervju med Resumé säger HDSydsvenskans vd Lars Dahmén bland annat att: ”Vi kommer aldrig att acceptera en organisation som inte är rustad att möta den digitala framtiden. […] Vi har en puckel med anställda i en viss ålder, med viss bakgrund och kompetens. Det är inget fel på de människorna, men vi måste rusta oss för att möta framtiden.”

Det har fått HD och Sydsvenskans klubbar att reagera starkt. Inte minst handlar det om ordet puckel. Vi vill inte bli benämnda som en puckel som mest är i vägen. Det skriver klubbarna i ett gemensamt brev till ledningen.

Situationen här är så pressad, många vet inte om de får behålla jobbet. Ska de också få känslan av att de inte duger? Det frågar sig Pia Röding, ordförande för journalistklubben på Sydsvenskan.

Lars Dahmén har svarat sina anställda att han är det förste att beklaga om någon känner sig illa berörda av hans citat i Resumés artikel. Citaten är plockade ur en lång diskussion med Resumé som handlade om att förklara det svåra och komplicerade läget vi och hela branschen befinner sig i. Större delen av den konversationen handlade just om hur många kompetenta och ambitiösa medarbetare vi har, och att vi trots det måste genomföra så stora förändringar. Att det skulle tolkas som något negativt är riktigt tråkigt och var verkligen inte min tanke. Det skriver han i sitt svar till HDSydsvenskans anställda.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev