Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Lärarförbundets journalistklubb får stöd

Publicerad: 26 januari 2018, 06:16

LO Mediehus journalistklubb backar Lärarförbundets tidningar – och uppmanar Lärarförbundet att skrota de kritiserade planerna.


En styrgrupp vid Lärarförbundet föreslog i veckan att kommunikationsavdelningen och tidningsredaktionerna ska sitta tillsammans och att all information ska ledas och planeras samordnat. I onsdags stod det klart att tidningschefen, Annica Grimlund, beslutat sig för att lämna Lärarförbundet i protest mot planerna.

Nu uttalar sig LO Mediehus journalistklubb i frågan. Klubben uppmanar Lärarförbundet att inte genomföra organisationsförändringarna och uttalar sitt stöd för journalistklubben och redaktionerna vid Lärarförbundet. Det skriver Journalisten, som återkommande rapporterat om planerna.

Förra veckan skrev 14 chefredaktörer under ett upprop i vilket de varnade för utvecklingen att allt fler förbund tar kontroll över sina tidningar. Lärarförbundet lyftes som det senaste exemplet.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.