Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Länstidningen byter skepnad

Publicerad: 12 september 2007, 10:46

- Rappare och enklare att läsa.
Så beskriver Thelma Kimsjö, publisher på Länstidningen, nya LT som just nu redigeras för fullt i Södertälje och som möter läsarna i morgon.


LT:s nya kostym är signerad den danske formgivaren Ole Munk, som på senare tid också gjort om VLT och Hallandsposten. Till grund för omgörningen ligger bland annat den läsarundersökning som Länstidningen gav Sifo i uppdrag att göra förra hösten.

– Vi satsar på det som läsarna vill ha mer av, framför allt lokala nyheter om polis/brott, trafik, sjukvård, bostäder och jobb, säger Thelma Kimsjö.

Andra nyheter är en utökad familjeavdelning (där också husdjur ska kunna grattas och uppmärksammas), en del 2 som ska vara ”både njutbar och lustfylld” och mer material om familjeliv.

– Dessutom har vi en ambition att ha ett internationellt perspektiv i allt vi gör. Södertälje är både en världsstad och en småstad. LT ska se ut som Storgatan gör.

I kväll blir det febril aktivitet i tidningshuset under ledning av Ole Munk och LT:s projektledare Sofia Zawilinski. Ett av huvudnumren i del 2 i morgon blir ett reportage om sachertårtan som fyller 175 år. LT har bakat den ihop med konditorn Mikael Lundmark i Järna. Ett annat jobb handlar om Södertälje-konstnären Birgitta Ridby, som lämnades på ett barnhem som barn och adopterades av ett par som inte berättade att hon inte var deras biologiska barn.

Länstidningen har sedan mitten av 1990-talet tappat prenumeranter och har i dag en upplaga på 16 000 exemplar.

– Vi hoppas förstås att nya LT ska locka fler läsare, men något konkret mål har vi inte satt upp, säger Thelma Kimsjö.

I samband med omgörningen går tidningen ut med en kampanj där bland annat alla trogna prenumeranter får ge bort en LT en månad en gratis. Som tack deltar de i en tävling med chans att vinna resor.

Nya LT kommer att totaldistribueras i Södertälje/Nykvarn och delas ut på Storgatan i Södertälje. Det blir också öppet hus på lokalredaktionerna i Järna och Nykvarn.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev