Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Länkekonomi väntar runt hörnet

Publicerad: 18 maj 2009, 21:42

På INMA-konferensen propagerar Jeff Jarvis, amerikansk författare och journalist som specialiserat sig på mediefrågor, att mediehusen måste ställa om sig från "innehållsekonomi" till "länkekonomi".


I Miami pågår just nu den 79 INMA-konferensen.
En av talarna är mediedebattören Jeff Jarvis. Han talade sig varm för att mediehusen nu måste totalt omdefiniera vad en tidning är.

Inom en nära framtid kommer det enligt honom att handla om att servera en nyhet och sedan spinna vidare på läsarnas tankar om den. Och läsarna ska man se lika mycket som skribenter.

När tidningarna dör  – och de kommer de att göra i USA menar han – kommer de att ersättas av ekosystem av flera olika aktörer, till exempel journalister som driver egna bloggar.

Se intervju här:

Ernman-effekten bra för Expressen.se

Malena Ernman gjorde vad hon kunde. Men sedan alla sagt sist hamnade hon på 21:plats i schlagerfinalen. Hennes insats gav dock också utslag på nättrafiken. ”Schlagern lyfte Nöjets trafik rejält” konstaterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson på twitter.

Vecka 20 hade Expressen 1 855 488 unika besökare. En ökning med 6 procent jämfört med i fjol och något som han tillskriver Malena Ernman och hennes insats i Moskva.

Att det gillar henne står helt klart. Frågan är om känslorna är besvarade. I finska Hufvustadsbladet beskriver hon sitt förhållande till kvällstidningarna som till ett par skilda föräldrar som båda sliter och drar i en?

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.