tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Långivarna tar över Norske Skog – aktien rasar

Publicerad: 13 september 2017, 08:05

I går tog långivarna över kontrollen av Norske Skog. På måndag ska räddningsplanen presenteras. Men marknaden är minst sagt skeptisk, aktien rasade med 70 procent när den Oslobörsen öppnade.


Vid lunch har den repat sig något men ligger ändå 55 procent lägre än avslutningskursen i går enligt Dagens Næringsliv. Värdet är nu nere på 41 öre per aktie, vilket ger ett pris på 114 miljoner norska kronor för hela företaget.

Att långivarna nu tar över kontrollen av Norske Skog innebär att Sven Ombudsvedt som avgick som koncernchef för fyra månader nu är tillbaka som representant för kreditorerna.

– Med tanke på den operativa verksamheten i Norske Skog så går nu obligationsinnehavarna in och jag har tillsatts som styrelseordförande för Norske Skog för att hjälpa de sju fabrikerna att fortsätta utan problem, säger han till Dagens Næringsliv.

Den nya ledningen ska presentera en räddningsplan för koncernen på måndag. Några detaljer har inte kommunicerats mer än att det enligt ett pressmeddelande går ut på att ”minska bolagets skulder och räntebetalningar till en nivå som ger Norske Skog en realistisk och långsiktig hållbar kapitalstruktur som gör att företaget kan utvecklas på en ganska utmanande internationell marknad.”

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev