Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Landslagsspelare nobbar media

Publicerad: 26 juni 2018, 04:43

Under VM i Ryssland har mittbacken Victor Nilsson Lindelöf hållit sig undan från medierna. Han får stöd av landslagschefen Lasse Richt.


Ämnen i artikeln:

Fotbollskanalen

Under uppladdningen inför VM deltog landslagsspelaren Victor Nilsson Lindelöf i intervjuer, men sedan han anlände till Ryssland har det varit knäpptyst. Varken i samband med landslagsträning eller efter förlustmatchen mot Tyskland har Victor Nilsson Lindelöf uttalat sig i media. Det har däremot hans lagkamrater gjort, skriver Fotbollskanalen.

Enligt Lasse Richt, Sveriges landslagschef, är det upp till var och en om man vill stanna och prata med medierna eller inte. Och i fallet med Victor Nilsson Lindelöf försöker man ta ”personlig hänsyn”. När Fotbollskanalen undrar om det är ett önskemål från Lindelöf att slippa göra media svarar Lasse Richt:

”Vi diskuterar det och ser dag för dag och sedan får vi se om det blir något.”

SVT:s expert Johanna Fränden kommenterar saken i ett Twitterinlägg: ”Så är otyget med spelare som ‘inte gör media’ under VM här. Victor Nilsson Nilsson Lindelöf i Sverige, Kylian Mbappe i Frankrike. (På förekommen anledning: Att spela i landslaget är att representera ett helt land. Det gäller i högsta grad om man är dess störste stjärna.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Fotbollskanalen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.