Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Läckta uppgifter: Iran ljuger om hur många journalister som gripits

Publicerad: 8 februari 2019, 10:19

Den iranska regimen har mörkat att de gripit 860 journalister sedan revolutionen för 40 år sedan, det visar dokument som läckts till Reportrar utan gränser.


Iran hävdar att de inte har några samvetsfångar och att de inte fängslat några journalister. Men nya uppgifter från Reportrar utan gränser gör gällande att motsatsen råder. I ett dokument som läckt till dem framkommer att 860 journalister har gripits utav regimen sedan revolutionen 1979, det skriver organisationen på sin hemsida.

”Det här dokumentets blotta existens visar inte bara på vilken nivå den iranska regimen ljugit under flera år när de hävdat att de inte har några politiska fångar eller journalister i fångenskap utan också det sätt som de under 40 år har har förföljt män och kvinnor för deras åsikter eller deras rapportring”, säger Reportrar utan gränsers generalsekreterare Christophe Deloire i ett uttalande.

Lucas De Vivo

Reporter

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.