Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kvitter istället för Twitter

Publicerad: 15 maj 2009, 07:15

På flera av Promedias sajter kan läsarna just nu följa livet i en fågelholk - dygnet runt genom streamad webb-tv.
-    Kul grejer på webben lockar besökare och skapar även lokala affärsmöjligheter, säger Lennart Mattisson, utvecklingschef för digitala medier inom Promedia.


Ämnen i artikeln:

PromediaNerikes Allehanda

Under vinjetten Kvitter har läsarna sedan den 6 maj kunnat följa en blåmeshona som ligger och ruvar på åtta ägg i en holk i Örebro. Kläckningen väntas ske i nästa vecka.

Holken har en inbyggd webbkamera, sändningen streamas till en server hos Nerikes Allehanda i samarbete med Streamingbolaget.

På sajten, under den streamade filmen, ligger en annons från en lokal fastighetsmäklare på temat ”Söker du egen lya”.

Och intresset för blåmeshonan är stort bland läsarna . Varje dag är ett par tusen unika besökare inne och tar sig en titt på Kvitter. Undersajten ligger också på VLT:s, Motala Tidnings och Rubrik Medias sajter.

Som utvecklingschef för digitala medier inom Promedia är Lennart Mattisson bland annat ansvarig för koncernens gemensamma utvecklingsverkstad. Projektlistan består just nu av ett 20-tal idéer, de flesta med fokus på affärs- och produktutveckling.

Han ser Kvitter som ett bra exempel på att utvecklingsprojekt inte behöver vara varken stora eller svåra:

–    Tack vare blåmesen får vi en chans att läsa oss mer om streamingtekniken och vilken kapacitet vi behöver. Kunskap vi har nytta av i vårt fortsatta arbete.

I utvecklingsverkstaden arbetar också Erik Mattsson, tidigare webbredaktör på NA, Jesper Westlund, tidigare annonsproducent på NA och Stefan Källström, med ett förflutet som säljare och tekniker på Riks FM.

Kvitter kan ses här.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

PromediaNerikes Allehanda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.