onsdag1 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kvällstidningarna sköt på presstarten

Publicerad: 23 februari 2012, 07:55

04.26 föddes Sveriges nya tronarvinge. Maximalt olämplig tidpunkt med tanke på kvällstidningarnas pressläggning i vanliga fall.

Ämnen i artikeln:

Thomas MattssonAftonbladet

Aftonbladet och Expressen tog ett gemensamt beslut att skjuta på presstarten för att de skulle få med nyheten i sina förstaupplagor.

Expressen var försenad på vissa platser, bland annat i centrala Stockholm.

Har allt gått som det ska?

Vi hade bra produktion överallt och fick till med ut extraupplagor före klockan 07.19 i morse, men i Akalla-tryckeriet var det ett elfel som försenar oss på vissa platser. Å andra sidan har vi i en större del av upplagan fått med födseln. Vi betraktar, sammantaget, natten som framgångsrik och ska fira den i eftermiddag, säger Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

I de första upplagorna har vi 11 sidor och i den sista 19, men i de storstäder som vi inte fick med födseln från start gjorde vi direkt på morgonen en extraupplaga som var klar rekordsnabbt. Det är viktigt att vara tidigt ute.

Historiskt har tidningar missbedömt både upplagor och tryckerikomplikationer och försenat utgivningen rejält, det hände exempelvis Expressen när Olof Palme mördades och Aftonbladet när Diana dog.

Satsar ni allt krut på nätet nu för resten av dagen eller blir det någon extraupplaga?

Vi har redan gjort extraupplagor på tryckerierna i Umeå, Örebro, Borås och Malmö och i Stockholm fick vi med nyheten om prinsessan. Men självklart satsar vi på nätet, vi har ju haft en fantastisk tv-bevakning och vi fortsätter med olika grepp.

På Aftonbladet är det också klackarna i tacket.

Det har helt enkelt gått skitbra, säger informationschef Fredrik Lindén.

Allt har enligt honom gått precis som planerat.

Kom inte kronprinsessan maximalt olämpligt för er?

Det finns inga olämpliga tider i dessa digitala tider. Nu är alla tider bra. Vi hann få med det i tidningen och det gjordes ut bra. Nu ska det bli några extraupplagor också.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev