Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kvällsposten spred felaktiga uppgifter om massofredanden

Publicerad: 12 januari 2016, 10:33

Tidningen rapporterade om att det skulle skett massofredanden och sexuella övergrepp i Malmö under nyårsnatten, men uppgifterna tillbakavisas av polisen. Kvällsposten korrigerade därefter artikeln.


Ämnen i artikeln:

KvällspostenMetro

Kvällsposten valde i går att uppdatera artikeln, men av rubriksättningen och informationen som gavs i en tidigare version framgick att flera kvinnor skulle ha utsatts för sexuella massofredanden i Malmö under nyårsnatten. Uppgifter som Lars Förstell, informatör på Malmöpolisen, tillbakavisar i en intervju med Metro:

Det finns ett citat från återflödesrapporten där uppgifterna kommer ifrån. Men det har inte förekommit några sexuella trakasserier och vi utreder inte heller några sexuella övergrepp som artikeln i Kvällsposten antyder.

Susanne Lindén, redaktionschef på Kvällsposten, vill inte kommentera ordval eller eventuella risker med spridningen av de missvisande uppgifterna, men beskriver händelseförloppet:

Det hela rör sig om en enkel missuppfattning mellan en reporter och polisens informatör. Vi fick det påpekandet från polisen väldigt snabbt och korrigerade då uppgifterna direkt.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

KvällspostenMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.