söndag2 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kuriren och NSD kan hamna i samma bolag

Publicerad: 12 september 2008, 10:00

Norrbottens Media utreder möjligheterna att placera Norrbottens-Kurirens och Norrländska Socialdemokratens redaktioner i samma bolag.


Redaktionerna inom Norrbottens-Kuriren och NSD är i dag dotterbolag till Norrbottens Media. Tf vd:n Eva Karlsson har fått styrelsens uppdrag att utreda för- och nackdelar med att låta Kuriren och NSD upphöra som självständiga bolag och istället bli redaktioner inom Norrbottens Media.

– En stor fördel är att administrationen skulle bli effektivare, säger Eva Karlsson.

Hon betonar att en eventuell förändring inte skulle innebära att redaktionerna slutar att konkurrera med varandra utan att det endast handlar om en ny bolagsstruktur. Någon sammanslagning av den journalistiska verksamheten är inte aktuell.

Norrbottens-Kuriren, har till skillnad från NSD, ett lokalt upphovsrättsavtal. Linda Kask, ordförande i Kurirens journalistklubb, säger till den egna tidningen att hon uppfattar förslaget om ett gemensamt bolag som ett sätt att sätta press på NSD om upphovsrätten.

– Det får stå för henne. Jag kan i dagsläget inte svara på vilken effekt det skulle få för de upphovsrättsliga frågorna, säger Eva Karlsson.

Utredningen ska läggas fram vid Norrbottens Medias nästa styrelsemöte den 22 oktober.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev