Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kungligt bröllop gav rekordhelg

Publicerad: 15 juni 2015, 05:06

Ett kungligt bröllop, en folkkär komikers död och en försvunnen ung flicka som hittades mördad. Tre tunga faktorer som bidragit till att kvällstidningarnas sajter slagit nya trafikrekord.


I lördags slog Aftonbladet ett nytt rekord när det gäller mobilläsare. 3,2 miljoner unika besökare, en halv miljon fler än den tidigare toppnoteringen. Det totala läsandet på sajten låg på 4,8 miljoner unika besökare.

Det innebar också nytt veckorekord för mobilsajten med 6,7 miljoner unika webbläsare. Sammanlagt gjorde de 38 miljoner besök och tittade på 162 miljoner sidor.

Även Aftonbladet TV gjorde en stark vecka med 9,6 miljoner startade strömmar. Mycket beroende på helgens prinsbröllop som resulterade i att det under lördagen blev 2,1 miljoner startade strömmar, en halv miljon fler än det tidigare rekordet.

Konkurrenten Expressen har också slagit nya trafikrekord.

Mobilsajten hade drygt 5 miljoner unika besök förra veckan, en ökning med 222 procent jämfört med samma vecka i fjol. Antalet sidvisningar blev 52,5 miljoner, en ökning med 233 procent.

Mobilen är vår viktigaste kanal och allt nyhetsarbete och tekniskt arbete görs numera med mobilen i åtanke. Några exempel är den senaste veckans stora satsningar på tv och interaktiv grafik, som vi fått mycket uppskattning för, säger Klas Granström, redaktionschef och ansvarig för digitala medier på Expressen till den egna tidningen.

Förutom prinsbröllopet bidrog också Magnus Härenstams bortgång samt mordet på den sjuttonåriga Lisa Holm i Kinnekulle till trafiksiffrorna.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev