Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kulturministern på besök hos UNT

Publicerad: 21 april 2017, 05:05

I går var kulturminister Alice Bah Kuhnke i Uppsala. Bland annat för att besöka Upsala Nya Tidning (UNT) och diskutera mediesituationen i Sverige med tidningens chefredaktör Kalle Sandhammar.


Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Mediernas framtid oroar Alice Bah Kuhnke:

”Ja, det är svårt att inte oroa sig. I två och ett halvt år har jag åkt runt och pratat med journalister, chefredaktörer och fackförbundet. Särskilt illa är att på så många orter i Sverige får befolkningen leva helt utan lokala medier”, sade Alice Bah Kuhnke till UNT.

Under ministerns besök berättade UNT:s chefredaktör Kalle Sandhammar om såväl framgångar som utmaningar. En av utmaningarna som han lyfte var konkurrensen från större aktörer:

”UNT är en av landets största och starkaste regionala tidningar men även vi tvingas göra hårda prioriteringar, i första hand på grund av konkurrens från aktörer som inte bidrar med en gnutta lokal journalistik från Uppland.”

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Alice Bah Kuhnke

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.