söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Krymper pappersupplagan erbjuder Ipad

Publicerad: 15 mars 2011, 06:05

Kanadensiska La Presse siktar in sig på den digitala världen. Därför har ledningen bestämt att upplagan för papperstidningen ska ner från 200 000 till 75 000 på tre år. Ett sätt erbjuda prenumeranter gratis Ipad.

Ämnen i artikeln:

Ipad

Om mindre än tio år kommer inte La Presse finnas som papperstidning enligt företagets ledning. Därför gäller det att så fort som möjligt anpassa, såväl tidningen som läsarna, till en helt digital tillvaro.

För att få prenumeranterna att ta klivet till e-världen ska alla som tecknar sig för ett treårs-abonnemang få en gratis läsplatta, Ipad eller liknande rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Om tidningen kan eliminera sin pappersupplaga vilket inkluderar stora kostnader för distribution kommer det att bli stora kostnadsbesparingar, säger Christopher Waddel, rektor för Carleton University´s School of Journalism till  The Globe and Mail.

Ett antal tidningar i Nordamerika har redan tagit steget in i en helt digital tillvaro, till exempel Seattle Post-Intelligencer och The Christian Science Monitor.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev