Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Krönlein: Därför fick Nya Tider skriva på GP Debatt

Publicerad: 30 september 2016, 06:11

Nya Tider ägnar sig åt att smutskasta etablerade medier som GP. Men bästa sättet att hantera det är att ta debatten och inte kväsa den menar GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein.


Ämnen i artikeln:

BokmässanGöteborgs-Posten

I sin utgivarblogg förklarar hon beslutet att publicera den högerextrema tidningen Nya Tiders debattinlägg. Där går de till angrepp mot det upprop om att bojkotta bokmässan nästa år om det finns högerextrema och antidemokratiska krafter bland utställarna. Uppropets initiativtagare är Medievärldens delägare och tidigare medarbetare Lisa Bjurwald.

Cecilia Krönlein menar att det är journalistiskt motiverat att publicera inlägget: ”Inte för att vi står bakom Nya Tider, utan för att vi är anhängare av yttrandefrihet och en fri debatt. Innehållsmässigt handlade debattartikeln i huvudsak om deras syn på varför de anser att Nya Tider platsar på kommande bokmässor.”

Hon konstaterar också att Nya Tider i det nummer som hon läst i hög grad smutskastar etablerade medier som GP samt sprider politikerförakt och undergräver förtroendet för myndigheter och samhällsinstutioner.
”Min övertygelse är att bästa sätt att bemöta dessa konspirationsteorier är att ta debatten – inte att kväsa den och därmed ge ny näring till fantasier och lögner om ”PK-medier som undanhåller och döljer sanningen”.

Ämnen i artikeln:

BokmässanGöteborgs-Posten

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev