lördag1 april

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kristallen: Kanalchefer avkrävdes sanningar

Publicerad: 9 september 2008, 11:34

Under rubriken Sanningens ögonblick grillades ett antal kanalchefer vid gårdagens Kristallenseminarium. Den som höll i samtalen var Veckans Affärers chefredaktör Pontus Schultz.


Eva Hamilton och Annie Wegelius fick  frågor om nedskärningar, som enligt svaret kommer att öka flexibiliteten, om vad som är viktigast (svar: att vara den mest betydelsefulla aktören, sätta samhällsdebatten och nå dem som vi avser nå med varje program).

Public service-utredningen kom också upp under den dryga halvtimmen.
Eva Hamilton är långt ifrån nöjd med hur man försökt lösa momsfråga.

– På Frebrans sätt skulle vi vara en del av regeringens årliga budgetprocess, sade hon.

500 tjänster och 250 miljoner skaffar oss respit, sade hon också om den eklut som SVT ska igenom. Miljonerna brygger för en tid över att den årliga anslagsuppräkningen inte täcker inflationen.

På Pontus Schultz direkta fråga om det står och väger om SVT ska hålla på med sport över huvud taget, svarade Eva Hamilton ett tydligt ”ja”.
Och på  frågan om när SVT sänder i mobilen svarade hon att det fortfarande är för dyrt.

Tittar på TV4 i mobilen gör däremot Göran Ellung, kanalens programdirektör för aktualitet.

– I synnerhet på morgonen när man förflyttar sig.

Pontus Schultz tog upp eventuellt samarbete inom Bonnierkoncernen och fick då veta att filosofin tidigare varit att inte samarbeta. Nu har Bonniers krävt att båda parter ska vilja för ett  samarbete mellan TV4 och dagspress/tidskrifter. Göran Ellung talade om att man eventuellt skulle kunna leverera rörligt till veckotidningar och benämnde tanken kring samarbeten som ” en nyttlig och bra process”.

mvredaktion

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev