tisdag21 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Krisen fortsätter växa

Publicerad: 18 september 2008, 04:49

Kris, ras och kollaps. Tre ord som snart sagt finns i var och varannan rubrik. Och inte verkar det finnas anledning att skruva ner tonläget i dag. Men det kan komma glada besked från USA i dag också.


Torsdagsmorgonen började med dystra besked från Asien. Där är det närmast fritt fall på börserna. Bland annat rapporterar di.se om att Honkongbörsen tappat sju procent.

Svenska storbanken SEB har släppt ett stort besparingspaket. Ett stort antal konsulter får gå och det kan inte uteslutas att det kommer att bli tal om personalnedskärningar. Bankens informationschef säger dock till e24 att åtgärderna inte är direkt föranledda av den senaste tidens djupa finanskris.

Det kan dock komma positiva nyheter från USA i dag. I alla fall för de som engagerat sig i den morddömda Annika Östberg som avtjänar ett livstidsstraff i Kaliforninen. I dag ska hennes fall prövas. Det är fjärde gången som kommer upp.
Senaste gången för tre år sedan ansåg guvernör Arnold Schwarzenegger att att hon inte var redo att friges.

Mitt på dagen lanseras också debattportalen Arvid Falk. Bakom den vänsterorienterade Newsmill utmanaren står Rosmari Södergren, Erik Laakso och Anders Löwdin. Sajten har sitt namn efter huvudpersonen i August Strindbergs Röda Rummet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev