Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Krimreportern fick rätt mot Google

Publicerad: 29 juni 2017, 09:36

Den journalist som slogs mot Google för att få bort en sökträff där hens personuppgifter hängs ut får sin vilja igenom. Webbadressen är nu blockerad från sökningar.


Ämnen i artikeln:

Google

Flera branschmedier, däribland Medievärlden, rapporterade i går om att en kriminalreporter på en stor svensk tidning tar strid mot Google för att få bort sina permanent skyddade personuppgifter från en sajt där de publicerats.

Nu rapporterar tidningen Journalisten att kriminalreportern kontaktats av Google som meddelat att de – efter ännu en granskning – nu bestämt sig för att blockera webbadressen för sökningar.

Krimreportern har en känd hotbild mot sig och har vid flera tillfällen fått sina personuppgifter spridda över nätet. För lite görs för att skydda utsatta journalister, menar hen, som gärna skulle se att den nuvarande lagstiftningen ses över:

”Ja, vi måste upp på hyggliga fängelsenivåer för att skrämma folk. Tar du en vanlig näthatare och burar in honom i sex månader så blir det väldigt jobbigt, speciellt om du har honom häktad under utredningen. Men jag tror inte det kommer att hända något förrän det sker ett riktigt allvarligt attentat mot en journalist. Under min livstid så kommer någon att bli mördad. Det ska inte behöva vara så här på svenska arbetsplatser”, säger krimreportern till Journalisten.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.