Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Krav att regeringen håller löften om digital moms

Publicerad: 8 november 2013, 07:11

Sverige har inte tagit upp frågan om teknikneutral moms i Europeiska rådet. Trots målet att vara bäst i världen på att använda digitaliseringens möjligheter.


I nuläget är momsen på digitala tidningar 25 procent, jämfört med 6 procent på papperstidningar. Det trots att regeringens linje är att det ska vara den lägre skattesatsen på alla publikationer, oavsett kanal. Det har kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth tydligt sagt. Och finansminister Anders Borg har inte varit motståndare till tanken heller.

Men när ett antal länder nu jobbar för att frågan om en teknikneutral moms ska upp på Europeiska rådets förberedande möten är Sverige inte med och jobbar för det.

Det har fått TU:s vd Per Hultengård, TU:s ordförande Bengt Ottosson, Sveriges Tidskrifters ordförande Unn Edberg samt Sveriges Tidskrifters vd Kerstin Neld att reagera. I en debattartikel i Svenska Dagbladet i dag menar de att det är dags att denna förlegade regel i EU:s momsdirektiv ses över och att Sverige engagerar sig i det.

Vi förväntar oss nu att regeringen kliver fram och konkret berättar vad den gör för att driva frågan i rätt riktning.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.