Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Konflikt mellan Unionen och SVT blir fall för AD

Publicerad: 5 oktober 2017, 09:36

SVT skrotade bilparken och tecknade ett avtal om leasingbilar utan att förhandla. Beslutet gör att medarbetarna nu tvingas till tunga lyft. Fackförbundet Unionen svarar med en stämningsansökan till Arbetsdomstolen.


Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

Förhandlingarna uteblev när SVT i november 2016 beslutade att byta ut SVT:s anpassade bilar till leasade standardbilar. När de anställda informerades om beslutet var avtalet med Hertz biluthyrning om 117 bilar redan tecknat.

Fackförbundet Unionen menar att SVT genom sitt agerande brutit mot förhandlingsskyldigheten i medbestämmandelagen (mbl). I förra veckan lämnades därför en stämningsansökan mot Sveriges Television AB och Almega Medieföretagen in till Arbetsdomstolen, rapporterar Lag & Avtal.

Beslutet att byta ut de anpassade bilarna till standardbilar får framför allt konsekvenser för fotograferna som därmed förlorar hjälpmedel för att dra in tung kamerautrustning.

Linnéa Kihlström

Chefredaktör och ansvarig utgivare

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTUnionen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.