Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Kompetens i Skåne anklagas för tvivelaktiga kontrakt

Publicerad: 5 oktober 2012, 07:29

Journalistklubben fruktar att uppsägningar av personal kan leda till fler tvivelaktiga anställningsformer. Klubben ska nu granska alla kontrakt som skrivs.


Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Torsdagens besked att åtta tjänster försvinner från Sydsvenskans bemanningsföretag bottnar i vikande kundunderlag, enligt Anette Östergren, vd för Kompetens i Skåne (KiS).

– Vi hade många uppdrag för TV4, som nu dragit sig ur. Skånemedia är en annan kund som minskat sin inhyrning av personal radikalt. Därför måste vi tyvärr säga upp folk.

Journalistklubben säger i ett uttalande på fredagsmorgonen:

– Vi ser en stor risk att företaget, genom att minska personalstyrkan, kommer att använda sig av fler tvivelaktiga och osäkra anställningsformer. I en strävan att förhindra det kommer Journalistklubben framöver att skärpa granskningen av de kontrakt som skrivs.

Skriver ni tvivelaktiga kontrakt, Anette Östergren?

– Nej, vi går helt efter bemanningsavtalet. Vi har diskuterat det här med facket ända sedan KiS startade. Och vi kommer att använda oss av det avtalet som ger oss möjligheter till visstidsanställning. Det skiljer sig ju lite från journalistavtalet Därmed inte sagt att vi ska utnyttja situationen.

Kompetens i Skåne säger upp var tionde
Lars Ohlander

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Kompetens i Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev