fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

KKV avslutar utredningen av ComHem/Boxer

Publicerad: 6 oktober 2017, 12:11

Konkurrensverket kommer inte att utreda Discoverys anmälan mot ComHem/Boxer som rör påstått missbruk av dominerande ställning.

Ämnen i artikeln:

DiscoveryDan PanasKonkurrensverket

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


Den 6 september, mitt under pågående förhandlingar om tecknandet av ett nytt distributionsavtal, lämnade Discovery in en anmälan mot ComHem/Boxer hos Konkurrensverket (KKV). Bakgrunden till klagomålet var att Discovery menade att ComHem/Boxer missbrukat sin dominerande ställning under förhandlingarna om distributionsrätt. Striden mellan parterna hade då pågått ett par veckor och blivit allt mer infekterad.Vid flera tillfällen gick man till exempel till angrepp mot varandra i medierna.

Discovery menade i anmälan att ComHem/Boxer, genom att lägga på ”oskäliga och diskriminerande handelsvillkor”, missbrukat sin ställning på marknaden.

”Vi anser att det är ett solitt och tydligt fall, och hoppas att anmälan kommer att leda till en utredning av de aktiviteter från Com Hem/Boxers sida som vi har upplevt under förhandlingarna de senaste dagarna”, sade Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden, till TT i samband med att anmälan lämnades in.

Men nu står det klart att KKV inte kommer att utreda Discoverys anmälan mot ComHem/Boxer vidare. I beslutet står:

”Det som har framkommit i ärendet ger inte tillräckliga skäl för KKV att prioritera en fortsatt utredning av ärendet. Vid denna bedömning har KKV bland annat vägt in att parterna nu har kommit överens om ett nytt distributionsavtal. Ärendet skrivs mot denna bakgrund av från vidare handläggning. Konkurrensverkets beslut att inte utreda saken vidare innebär inte ett ställningstagande till om Com Hems agerande strider mot konkurrensreglerna”

Ärendet hos KKV är därmed avslutat. Här kan du ladda ned beslutet.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev